Mest frysmat i Europa
Nyheterna skvllrar om att svenskar äter mer frysmat än någon annan av Europas befolkningar. Till viss del kan man förstå det. Sverige är ett kallt land. Huvuddelen av året är det betydligt enklare att frysa saker än att odla dem. Dessutom har vi ganska ont om hemmafruar och privatkockar.
Men visst låter det outsägligt trist?
5 kommentarer:
usch jag hörde det i fikarummet igår, det är deprimmerande. vad var det, 43 kg färdigmat per person och år? Jag kan tänka mig att det bjuds mkt Dafgård i hemtjänsten för de äldre numera. Vilken matdepression!
På samma ämne, SvD idag:
http://www.svd.se/dynamiskt/naringsliv/did_10455802.asp
/Björn
Efter en månad i Norge skulle jag lätt sätta mina pengar på att det är de som äter mest frysmat!! I vissa mataffärer finns det knappt något annat. Speciellt djupfryst pizza. Urk. Och är det inte frysmat så är det halvfabrikat. Det här landet är en gastronomisk utmaning.
Enligt svenska dagbladet, tack Björn, så tycker folk inte ens om maten. Det är bara på grund av tidsbrist de köper den.
Men jag hörde nånstans att de inte bara räknade in helfabrikat i själva "frysmaten". Så örterna, ärterna, majsen, laxen och wokgrönsakerna i min frys bidrar ju till statistiken.
Johanna, det kanske var länder i EU? Då kan ju Norge faktiskt vara värre.
Ett av mina värsta matminnen var när jag sov över hos en kompis och vi fick grönsaksgratäng, gjord på just sån grönsaksblandning och äggstanning. Båda delarna var, tillsammans med gröt, morotspuré och kalvsylta, det absolut läskigaste jag visste.
Skicka en kommentar