Två själar en tanke
Månne var Elin Sandström här inne och läste i måndags? Skolbespisningsrisotto kontra the real stuff skref i alla fall även hon om i gårdagens DN På stan.
Jag är inte, som Elin, hundra på när jag åt min första äkta risotto, men jag vet när jag lärde mig göra en. Jag och min kursare Hanna var sommarvikarier på GP, och det var med Hanna jag rörde ihop min första svamprisotto. Hanna är sambo med en Italien-ättling, så hon borde vara expert. Och resultatet blev succé!
Som sagt, jag hemfaller ibland åt den gamla rispytten när jag vill bli av med risrester. Men en äkta risotto... Slut ögonen och njut.
Sådärja, nu blev jag vansinnigt sugen på risotto. Jag får nöja mig med färsk parmesanost till fredagspastan.
1 kommentar:
Åh risotto är gudagott! Gjorde själv en saffransrisotto i fredags och imorgon när det är födelsedagsmiddag för familjen blir det risotto med parmalindad kycklingfilé. Mums!
Skicka en kommentar