fredag, september 21, 2007

Viltfärssås med äpple och bacon

Ibland har man bara rätt ingredienser hemma och får rätt infall. Och när det händer, då blir det så här gott. Med vitlöksbröd och haricots vertes till en köttfärssås värdig en fredagkväll.




Viltfärssås med äpple och bacon

4 portioner

Viltfärs (eller vanlig nötfärs) ca 400 g
1 gul lök
1 pkt bacon
2 äpplen
1-2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
1 burk krossade tomater
timjan
salt
peppar
soja
kalvfond


Hacka lök, strimla bacon och tärna äpplena. Bryn lök, köttfärs och bacon. Krydda med salt, peppar och timjan. Rör ner äppeltärningarna och den finhackade eller pressade vitlöken och låt steka med ett tag.
Häll ner grädde och krossade tomater och smaksätt med lite kalvfond och soja.
Låt puttra länge.
Servera med nykokt pasta och färskriven parmesanost

Inga kommentarer: