lördag, september 22, 2007

Egg & Milk


Vi älskar bruncher i vår familj. Här hemma i Stockholm har vi i huvudsak vikt söndagsförmiddagarna åt brunchbufféer, men när vi var i Göteborg i somras testade vi en annan variant. På Egg & milk, inrett som ett amerikanskt "diner", finns flera olika rätter som sallader, mackor och äggrätter att välja bland om man inte vill ha just brunchmenyn. En brunchtallrik kostar 80 kronor, att jämföra med ungefär 200 kronor för en buffé i Stockholm. Då får du välja en bagel, en äggrätt, yoghurt eller fruktsallad och the eller kaffe. Sedan kan du komplettera med vilka rätter du vill.
Jag och E valde båda plain bagel, äggröra med bacon, yoghurt med blåbär och kaffe. Sedan var vi helt enkelt nödda och tvugna att köpa till pannkakor, för vem kan motstå dem?Brunch på Egg & Milk är nåt helt annat än brunch på Haga Forum, men gott, gott, gott och trivsamt. Vi var i Göteborg i fyra dagar och åt frukost från Egg & Milk två av dem.


Första morgonen åt vi dock caféfrukost på Husaren i Haga. Och förfasades en smula över att det tristtrendiga nu även intagit kullerstenskvarteret i form av Nöller - still Haga but different, som det står på fönstret. Hur espresson är där ska jag dock låta vara osagt, det kan mycket väl vara bästa kaffet i Göteborg. Vi testade aldrig.

Inga kommentarer: