Amerikanska pannkakor med blåbär
Pannkakorna från Egg & Milk i Göteborg gav mersmak. Hemma i skåpet stod en flaska lönnsirap och skogstomten i Stjärnsund dignade av blåbär. Hemlagad brunch är också brunch, och med goda vänner i stugan en sommarvecka och till på köpet dagen efter en kräftskiva, så satt äggröra, bacon och hemlagade "amerikanska" pannkakor som en smäck.
Amerikanska pannkakor med blåbär
4 personer
1 ägg
2,5 dl lättfil
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk smör
1-2 dl färska blåbär
Vispa samman ägg och filmjölk. Smält smöret. Rör ner mjöl, bakpulver, salt och smör och vispa till en slät smet. Rör ner blåbären försiktigt så de inte blir mosigare än nödvändigt.
Lägg lite smör i en varm stekpanna och låt det smälta. Klicka ut smet i pannan så du får pannkakor som är omkring 1 dm i diameter. Grädda på båda sidorna så de får fin färg.
Oroa dig inte över att de får oregelbunden form och pöser ut här och där, det är bara en del av charmen.
Ringla lönnsirap över dina färdiga pannkakor, stanna upp ett ögonblick, njut av doften och anblicken och hugg in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar