torsdag, september 21, 2006

Du är vad du äter

Just nu går Kicki Danielsson ner i vikt med bönor och spirulina under Anna Skippers överinseende i Du är vad du äter. Jag brukar titta på både den brittiska och svenska versionen (minus fem minuter under första halvan - ni vet vilka) och tycka att de flesta råd som ges verkar någorlunda vettiga. Men förra veckan ballade Skipper ur totalt och började rekommendera... blomterapi!

Västeråstjejen som var med skulle välja ett fotografi med en blomma hon tyckte om, och ett med en blomma hon inte tyckte om. Sedan fick hon droppar med essens från blommorna hon valt som hon skulle droppa på tungan varje dag. Redan där var det flummigt nog för min del. Men värre blev det. Blomsterterapeuten gav tjejen massage, och valde blomolja genom att först blunda och röra händerna en bit ovanför tjejens rygg, och sen göra samma sak över oljeförrådet och känna in vilken olja som behövdes.

Hoppas Kicki slipper sånt.

4 kommentarer:

Lillasyster Löksill sa...

Dietisterna gillar inte Anna Skipper: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=299281
Och personligen har jag inte så stort förtroende för Dr Gillian heller, sen jag fick veta att hon inte har någon medicinsk utbildning, och aldrig har doktorerat i något annat ämne heller, utan bara har hittat på att hon är en doktor. Det skulle vara intressant med en uppföljning 8 veckor efter programmen.

Frida sa...

Åh, intressant. Jag har undrat över det där med tungan hon kollar. Undrar hur mycket det ligger i det egentligen? Och det där med att alger renar kroppen och sånt har jag bara ignorerat. Och allas mat under en vecka skulle nog se äcklig ut samlat på ett bord där de har låtit allt kallna och bli trist.

Det roliga är mer att folk är tjocka och missnöjda från början och sen blir de piggare, smalare och glada på slutet, och har börjat motionera. Så de själva tycker nog att det hela är värt lite skäll kan jag tänka mig.

lillasyster löksill sa...

Jo, det är klart att det är bra om folk byter wienerbröd mot selleri och så vidare, och de går ju faktiskt ner i vikt och mår bättre efter 8 veckor, men jag undrar hur länge det håller i sig när Skipper och Gillian har stuckit. Att grönsaker och motion är bättre än chips och stillasittande kan ju knappast komma som en nyhet för deltagarna.
Jag tycker att programmen verkar oerhört regisserade, och att mycket av deltagarnas förbättringar bygger på att de är proffsstajlade vid sista mötet med kameran. Därmed inte sagt att jag inte tittar fascinerat på dem, fetma-tv är ju min grej.

Anonym sa...

Överdrivet eller inte. regisserat eller inte?

Det viktiga är väl att en del blir hjälpta, och programmen inspirerar förhoppningsvis andra att välja alternativ.

All TV är överdriven. Det är liksom poängen för att nå ut och påverka så många som möjligt.

Det jag gillar med dessa program är att det handlar om att påverka hälsan i en god rikting.

Vilka metoder som används anser jag vara sekundärt, då det hela bygger på frivilligt deltagande.