torsdag, september 21, 2006

Opålitlig

Ja jag vet, jag är en extremt otrogen och opålitlig bloggare. Den senaste månaden har jag skrivit otaliga bloggposter i huvudet, men sen har det inte blivit mer. Blogger har legat nere, datorn har varit upptagen, jag har inte haft nån lust, jag har haft lust men varit för trött... You name it.

Hade jag orkat hade jag skrivit om:

-retande reklam, som den som sa att kräftor, vänner och en god ost är allt du behöver för en lyckad kväll, och sen gjorde reklam för hushållsost!!! Den mest menlösa osten i världshistorien och så långt ifrån en vällagrad västerbottensost man kan komma.

-det allt mer fantastiska resebyråcaféet i korsningen Drottninggatan, Barnhusgatan, som inte bara säljer långa smala baguetter med lyxiga pålägg för 25 kronor utan också säljer riktigt, riktigt små mackor! Perfekt när man bara vill ha nåt litet till kaffet. All heder åt dem!

-Linguini på Frejgatan. Vi var där när en kompis fyllde år, och det visade sig att den grillade oxfilén med karljohans- och ricottafyllda pastakuddar och tryffelsås var precis så ljuvligt god som alla sa. Och pastan med salsiccia! Mmm. Det lovar gott inför höstens fortsättningskurs i italienska. Haga Deli blir för mycket ost i längden.

-den tråkiga nyheten att La Gazelle har försvunnit från Gamla Brogatan. Min favorit, med glad och skojfrisk personal, couscous, kyckling, lamm, gigantiska bönor och annat gott. Har inte vågat se efter om de åtminstone finns kvar i Hötorgshallen. Hoppas, hoppas.

-det faktum att - trots att jag verkligen vill, att jag gillar lokalen, att mackorna är goda, att det ligger bra till och att stämningen på det hela taget är mysig - har svårt att fortsätta gilla Javasavi café på Årstatorg. Jag blir alltid besviken på ett eller annat när jag är där. Senast var det sconesbuffén vi testade en söndag. Det hjälper inte att sconesen är goda, marmeladerna lyxiga och osten en cheddar om kassapersonalen ser utarbetat ut, det är backe på osten för att ingen kommit på att dela den i mindre bitar och ställa ut efter hand, man får äta på papptallrikar och temuggarna är slut. Nu har jag sett att de annonserar efter personal, och mer personal är precis vad de verkar behöva. Hoppas på uppryckning.

-Ho's som aldrig gör en besviken. Vad man än beställer så är det bra. Vi var där i söndags, och ska tillbaka på fredag.

-den avslappnade australiensaren som jag såg i ett matlagningsprogram här om veckan. Skön kille som sa att han hade vuxit upp och mognat till den grad att han nu kunde använda köpt majonnäs i stället för att tvunget göra egen.

-hur personlighetsförändrad man känner sig när man plötsligt väljer kalkonmackan hos systrarna fast man älskar den med lufttorkad salami, avstår från en lyxbaguette med anka för att den eventuellt är kallrökt, och bara äter kyckling och sparris på buffén som dignar över av parmaskinka, ädelostar och musslor.

Det är sånt jag hade skrivit om ifall jag hade orkat. Och jag har flera postningar i huvudet. Förhoppningsvis materialiserar de sig här inom kort. Men lita inte på det.

5 kommentarer:

Lidbom sa...

Såja! Välkommen tillbaka.

Frida sa...

Tack. Du får ta åt dig en del av äran.

husbytjejen sa...

alltid kul att läsa din blogg !

Maria sa...

Kul att du är tillbaka! Linguini hamnar genast på restauranger-att-prova-listan!

Babs sa...

Precis! Vi satt och morrade hemma i soffan varje gång Coops (de förtjänar att hängas ut)reklam för hushållsosten kördes. Och det var ofta...

Varför inte bara lägga en skiva margarin på mackan i stället för hushållsost? Eller suddgummi??