lördag, augusti 12, 2006

Men... vad gör han?

Har tillbringat dagen i soffan tillsammans med matlagande män. En sunkigt skön uppvilningslördag efter första jobbveckan och gårdagskvällens utsvävningar. Först upprepade Jamie sin brandmanslunch från förr. Rediga köttbitar fick smak av örter och citronskal som han stötte samman med olivolja i sin älskade mortel, och serverades med en potatis- och rotsellerigratäng. Till efterrätt blev det chokladkaka med mandel, täckt med chokladsås och ackompanjerad av vaniljsås.

Sen var det dags för biffiga grillkocken i License to grill att fixa dagens skrovmål. En fantastisk bit urbenad lammstek var grunden. Slött såg jag honom mixa samman örter och vitlök med lite ansjovis och olja till en smaksättning till lammet. Sen talar han om för oss vad prosciutto crudo är, och tar fram stora, fina skivor lufftorkad skinka. Jag riktigt känner den svala sältan av en tunn skiva smälta på tungan. Mmm...
Sen slänger han ner alla skinkskivorna i mixern!!! Kör ihop den till en ourskiljbar ingrediens i sin smaksättning! Nämen. Så får han väl inte göra?

Jag tröstar mig så småningom när jag inser att grillkillen fått enorma mängder prosciutto över sen en stor fest. Han inte hade helt enkelt inte en chans att äta upp allt innan det blev dåligt. Därför kunde han avvara några skivor till sin smaksättning. Så måste det vara. Väl?

(En annan sak som upptar mina tankar är miss popularity-flickorna som svettas i austaraliensiska bushen. Hade de egentligen nåt salt till ormen och kängurusvansen de stekte? Hoppas det.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Känner man sig inte liiiite idiotförklarad som tittare när "kocken" (kan inte på allvar tro att han har det som yrke) TIPSAR om att man ska salta pastavattnet?

Frida sa...

Ha ha. "Ett litet trick som jag lärde mig av min farmor, är att alltid salta pastavattnet. Spaghettin blir så mycket godare då"

Anonym sa...

Ser nu reprisen av grill-fånen och blir galen. Varför måste en sås som han har i någon sorts enchiladas vara en "hemlig" ingrediens? Jag blir tokig. Men jag har PMS så jag ska ge honom en ny chans vid annat tillfälle.