onsdag, maj 24, 2006

Stora herrgården


Efter kyrkan men innan bröllopsmiddagen i Smedjan minglade vi med bubbel och åt chokladhjärtan importerade från Chokladfabriken här i Stockholm. Minglet ägde rum på den vackra övervåningen på Stora herrgården i Stjärnsund (det finns en liten herrgård också, strax bakom den stora).

På söndagen var det brunch i herrgården. Men då på nedervåningen. I det härligt stora gamla herrgårdsköket hade dukats upp med bland annat nybakt bröd, äggröra, prinskorv, sill, kokt ägg, ostar, marmelad, pålägg, fil och flingor, kaffe och jos till dagen efter-trötta. Det var så trevligt att jag genast försökte övertyga Polhemsstiftelsen, som sköter verksamheten, om att de borde börja ha brunch varje söndag. Men jag tror tyvärr inte att de nappade riktigt.

Det betyder dock inte att du inte kan besöka herrgården i Stjärnsund och få en bit mat i dig. På somrarna är där nämligen ett trevligt café. Och herrgården är nyrenoverad och återställd till ursprungligt skick och väl värd ett besök om du är på rundtur i södra Dalarna.

Inga kommentarer: