onsdag, maj 10, 2006

Frysen fixar fredagsmiddagen



På fredagar, och ganska många andra dagar, kan man vara lite trött när man kommer hem från jobbet. Man kanske inte orkar laga så mycket mat. Man kanske inte ens orkar handla. Då är frysen bra att ha.

Förra fredagens middag kom näsatan uteslutande ur frysförpackningar och krävde i princip inga insatser från min sida. Men den blev inte fy skam för det. En bra sås reder sig själv heter det ju...

Lax i ugn med kroketter, romsås och sockerärter
Fryst lax i bitar
Frysta potatiskroketter
Frysta sockerärter
Fryst dill
Gräddfil
Majonnäs
Röd rom
Pressad citron

Salta och peppra laxen, stek den i ugnen. Häll kroketterna i en form och värm dem i ugnen. Micra sockerärterna enligt beskrivningen på förpackningen. Blanda majonnäs och gräddfil och rör ner lite citronsaft, rom och fryst dill. Häpp! Matlagning från soffan.

Självklart hade det här funkat precis lika bra med färsk lax, färsk dill och färska sockerärter, utan att för den skull betyda särksilt mycket mer jobb. Och kokt potatis är egentligen betydligt godare än kroketter. Men no pain no gain.

3 kommentarer:

Olle Lidbom sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Olle Lidbom sa...

Min spontana känsla inför kroketter är ju tummen ner, men så kom jag och tänka på skalad potatis på burk och kulpotatis. Då kändes ju kroketter 100% rätt ändå.

Bild på kulpotatis

Frida sa...

Skalad potatis på burk. Så lat blir jag förhoppningsvis aldrig.

Börjar genast översätta frysmiddagen till en burkmiddag. Men jag tror den ska få stanna i mitt huvud. Den verkar ganska hemsk. Burksparris ingår.