söndag, april 02, 2006

Spöad brödJag skrev tidigare om hur jag bakade bröd, en gång med ihopstressat resultat utan salt, och en annan med riktigt bra resultat. Trodde jag. Tills idag. Då jag blev rejält omsprungen av E. Han slängde ihop en dubbel sats av brödet, följde receptet till punkt och pricka, lät det skålla i två timmar och jäsa i lugn och ro. Resultatet översteg vida mina futtiga försök. Två gyllengräddade, rejäla men ändå luftiga limpor fyller nu övre lådan i frysen, prydligt förpackade och uppdelade i fyra påsar.

Men absolut godast bröd just nu får man hos Sanders mat och café på Gästrikegatan. Ljuvligt!
Om du är där och köper en macka - välj grovt bröd. Det är färskt och lite varmt. Mörkt, brunt och grovt med hela frön, men samtidigt mjukt, lite sött och doftande. Ett magiskt bröd, där fänkål är en av ingredienserna i det tyvärr, och såklart, hemliga receptet (jag var tvungen att fråga).

Sanders är ett lite hemligt café, diskret inrymt i några rum strax under gatunivå. Utbudet består av kakor, mackor och varmrätter som ska vara av det lite nyttigare slaget, men goda röror saknas inte. Bilden är från vårt första besök och innehåller även ljust bröd, då vi inte visste bättre, men det goda brödet är det längst bort på bilden.

2 kommentarer:

Frida sa...

Förtydligande: Det ljusa brödet var också gott. Men inte på samma fantastiska nivå.

Elin sa...

Jag tokgillar Sanders. Både bra lunch och fika + alltid schysst service. Skulle jag bo nära skulle jag äta där varje vecka. Dessvärre så lär jag väl inte kunna ta mig ner för trapporna med barnvagnen från och med nu och det sörjer jag - djupt.