måndag, april 03, 2006

Slapp helg, skön söndag

Söndagsköket

Fredagskvällen var vikt åt biobesök och öl. Men efter gulaschsoppan, respektive köttfärsbiffarna med ädelostsås på Östgötakällaren, tog tröttheten och bekvämligheten över. Biobiljetterna lämnades tillbaka och V för vendetta på Söder blev i stället Liftarens guide till galaxen på dvd. Östgötakällaren rekommenderas som alltid varmt. Liftarens guide gör sig definitivt bäst i bokform.

Lördagens höjdpunkter var lunchmackan med kyckling, vitlök och chutney på Sanders, bokläsningen i solen på bänkarna vid Sergels torg och den dubbla tulpanbuketten som inköptes på Gullmarsplan och nu pryder köksbordet. Dagens egentliga uppdrag, att hitta en väst till E att ha på bröllopet, gick det sådär med.

Söndagen blev en söndag i soffan, med DN, Gangsters och Six Feet Under. Då och då avbröts soffvistelsen av en tur till köket, där en ny omgång müsli rostades, där E:s bröd stod på jäsning och där lunchsalladen fixades i ordning.

Den lugna sköna stämningen har dessvärre smittat av sig på den här måndagen också. Således har jag ätit långrukost, bloggat, läst tidningen, köpt en pelargon och druckit kaffe, men inte fått iväg en enda faktura, eller skrivit ett ord på veckans arbete. Borde verkligen ta mig i kragen. Undrar vad vi ska äta till middag...

Inga kommentarer: