tisdag, mars 21, 2006

Helt oväntat...

...befann jag mig plötsligt vid baren på Stockholm med ett glas vitt, medan fat med tilltugg med trivsam regelbundenhet bars förbi min plats.

Det var tidningen Form och stora designpriset som låg bakom arrangemanget, och min kompis som låg bakom att jag var där.

Stockholm är en nyöppnad restaurang i anslutning till Centralstationen med snygg ren inredning och stora fönster ut mot Vasagatan. Inriktningen är på svensk mat. Och tilltuggen som bars runt bestod av potatisskivor med matjessill, bitar av kokt lax med dillmajonnäs, päronkuber med ostkräm, råbiff på rådjur på mörkt bröd och vaktelägg med rom.

Baren är onekeligen trevlig. Men menyn är inte PK alls. Den svenska inriktningen rymmer torsk, gåslever och kalvfilé, medan gårdsnamn och ordet ekologisk lyser med sin frånvaro.

3 kommentarer:

Niclas sa...

Haha.. torsk? Varför inte servera blåvalsmousse med pandasås när man ändå håller på :-)

Låter gott hur som helst!

Elisabeth sa...

Själv var jag på Pocketgalan på Berns igår med smaskiga tilltugg och rödvin.
Vi glassar minsann!

Frida sa...

Niclas, torsk är tokgott. Men också så gott som utfiskat.

E, visst man gör vad man kan :-)