måndag, november 14, 2005

Ännu en lyckad frukost

Ödmjuk som jag är vill jag såklart inte framhäva mig själv i onödan. Men fasen vilken bra frukost vi gjorde på jobbet idag. Igen.

Dagens tema var Libanesiskt, Assi fick stå för både idé och kunskap.

På bordet stod yoghurt med olivolja, pitabröd, gröna och svarta oliver, en väldigt salt ost som påminde om både feta och halloumi, kryddblandning på vild timjan, sesamfrön och sumak(?), äggröra med pinjenötter, hoummos, myntate och aniste, kaffe, juice, färsk mynta samt skivade grönsaker.

För traditionalister och köttälskare kompletterade vi dessutom med skivad kalkon, ost och färskt bröd från Årstas bageri.

Enligt min mening finns det för lite temafrukostar i världen. Kom gärna med förslag på andra roliga teman!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Svenskt tema kanske?! Inlagd sill, ägg, kavring, tunnbröd, hjortron, svenska äpplen, saffranspannkaka, salmbärssylt (lite amerikanskt att äta pannkakor till frukost kanske, men ska man gå på ett helsvenskt FRUKOST-tema kanske det blir havregrynsgröt med ingrid-marieäpplen och det är ju lite trist) osv. Det kan bli spännande med svensk frukost men man behöver nog tänka till lite. Svårt med det svenska om det ska vara riktigt svenskt. Kul utmaning tycker jag. /Isa

Tård sa...

Varför!?!? Varför!?!?! Varför bytte jag till IDG???

bani sa...

Tema Min Mormor: Kellog's All-Bran (inte flingorna utan de där små pinniga sakerna) i en skål MED TE.

Uäck.

Frida sa...

Ja det är lätt att vara efterklok Tård :-)

Isa, svenskt tema är en jättebra idé. Köttbullssmörgåsar och krusbärsmarmelad borde också kunna ha sin plats där nånstans.

Bani, din mormors receptsamling måse vara intressant. Man får ändå erkänna att det är ett effektivt sätt att äta frukost. Two in one.

Babs sa...

Jag antar att ni redan har betat av lite självklara teman som franske, engelsk och amerikansk. Men har ni provat holländsk? Vitt bröd att rosta, chokladflingor att strö på det rostade brödet, allehanda choklad- och slytpålägg, munkar med strössel. JAg tror att ni skulle jobba som på speed i cirak en timme för att sedan sjunka ner i en blodsockersvacka som räcker, åtminstone, till eftermiddagsfikat.

Frida sa...

Hu påminn mig om att ta med min egen frukost när jag är i Holland.