söndag, oktober 02, 2005

Småplock


Parmesanost, pinjenötter, bresaola, melon, parmaskinka, fikon... Mmm. Jag blev nästan avundsjuk på mig själv när jag handlade ingredienserna till lördagskvällens drinktilltugg modell matigare.

Den slutliga menyn blev:
bresaolarullar med pinjenötskräm
snittar med oliv- och kaprispesto
snittar med lax och dill- och senapsphiladelphia
crostini med parmaskinka och fikonsalsa
snittar med pastrami och äppelsalsa
sherrydoftande svamppaj
baconlindad kyckling med rosmarin
couscoussallad med fetaost
focaccia med getost och körsbärstomater

Som avslutning blev det ancho chili-pepprade fruktspett med ingefärs- och honungskräm samt frozen coffee Irish cream, en slags vuxen glasstårta i munsbitsformat.

Alla recept utom olivpeston och salladen kom från diverse olika nummer och årgångar av den oumbärliga tidningen Allt om mat. Jag har lovat att lägga upp några av dem på bloggen så de kommer inom kort.

Nu har jag definitivt slutat fylla år för den här gången. Men kul var det. Och faktiskt inte särskilt traumatiskt alls. I synnerhet inte som jag fick visa leg på systemet så sent som igår.

4 kommentarer:

Lisa sa...

Grattis! Vilket käk!
Har du lust att hänga på matbloggskampanjen? Kommer inte ihåg om jag diskuterat det med dig. Deet kom så mkt mejl och kommentarere. Hur som helst: Välkommen!

Frida sa...

Jag är på! Skulle gå dit idag, men de hade stängt på måndagar.

Fabio sa...

grattis! du verkligt vet om mat! ciao Fabio

Frida sa...

tack :-)