tisdag, juli 26, 2005

Tryffel över huvudet

Från vänster till höger: apelsin, chili, lingon, valnöt och mörk rom

Ibland blir jag lite överambitiös i köket. Som här om dagen, när jag kom på att hemlagad chokladtryffel vore en fin present till min far som fyllt år. I stället för att göra en sort fick jag för mig att jag skulle göra fem. Två hade jag recept på, resten smaksatte jag efter eget huvud.

Resultatet blev enorma mängder tryffel i smakerna lingon, chili, apelsin, mörk rom och valnöt. Och att jag just nu inte vill känna lukten av en chokladtryffel igen inom överskådlig tid.

När är frysen packad med chokladbitarna som blev över efter att jag fyllt en tjusigt cellofanförpackning till min far och en till blivande svägerskan. Och alla sorterna blev riktigt goda. Så när jag hämtat mig ska jag lägga ut recepten åt er.
Men när jag gör det så rekommenderar jag att ni bara gör en, eller möjligen två sorter åt gången...

10 kommentarer:

Anne sa...

Mmm, ser fram emot recepten! Men, funkar det att frysa alltså? Spännande!

Viktoria Schiöler sa...

Det låter så gott! Jag ser (också) fram emot recepten!

Ilva sa...

Har du inte hamtat dig an, Frida? kom igen! Vi tranar efter recepten ju...

Maria sa...

Känn ingen press... men här är en till som längtar efter recepten! ;-)

Frida sa...

Jo jag har faktiskt hämtat mig, och åt till och med en lingontryffel igår. Det går för det mesta bra att frysa tryfflar, men de KAN bli aningens "gryniga". Recepten kan nog komma i morgon, just nu ska jag laga fläskfilé med gorgonzola med några vänner. Och Ilvas grönsaksgratäng till förrätt.

Frida sa...

Oj jag blandade visst ihop alla bloggar, Anettes grönsaksgratäng var det visst. Eller en enkel variant i alla fall...

Ilva sa...

Trevlig middag! vantar otaligt pa morgondagens recept men far nog hoppa over lingonvarianten for det finns ju inte har...

Frida sa...

Jag tror att du kan byta ut lingonen mot något annat bär. Själv tänkte jag testa med hallon nästa gång, det brukar göra sig bra med choklad.

Maria sa...

Här finns receptet på en god hallontryffel som jag brukar göra.

Frida sa...

Tack för tipset! Den görs på ett annorlunda sätt än lingonvarianten. Och du har en med vit choklad också. Jag fick inte den vita chokladen att samarbeta alls.