onsdag, juli 06, 2005

Lycklig i saluhallen

Färska lammkorvar, rökt vitklök, nybakt bröd, lyxig chokladtryffel, musslor... Tunga lådor, blåkläder, styckat kött och ren lyx samlade under ett tak.
Saluhallar gör mig glad. På riktigt. Så fort jag ställer mig i rulltrappan ner till Hötorgshallen stiger humöret. Jag behöver inte ens köpa något. Det räcker att gå runt och titta. Frestas av en del, undra över annat.

Är själva hallen en vacker gammal byggnad, som den i Göteborg, gör det förstås bara saken mycket bättre.

Det är någonting med bemannade diskar. Kanske ligger det kvar sedan barndomen, då höjdpunkten i butiken var när man fick smaka en skiva ost. Jag vet inte. Men jag när en liten romantisk dröm om att få jobba bakom en sån där disk. Skoja med kunderna, tipsa om det fina renköttet och berätta om kryddningen av strömmingslådan.

Tyvärr är det alldeles för sällan jag tar mig tid att besöka en saluhall. I stället söker jag midre kickar i delikatessdisken på Hemköp i city och på Ica Kvantum i Kungens Kurva.

2 kommentarer:

Frida sa...

Tack! Jag ska gå och titta på din blogg.

Frida sa...

Vi ska till Göteborg på måndag, men det lär inte bli så mycket handlat på saluhallen. Den sommarvarma saaben ska nämligen fortsätta färden till Skåne och Vimmerby innan den kommer hem igen. Ingen bra förvaringsplats för mat med andra ord.