onsdag, juli 06, 2005

Lycklig i saluhallen

Färska lammkorvar, rökt vitklök, nybakt bröd, lyxig chokladtryffel, musslor... Tunga lådor, blåkläder, styckat kött och ren lyx samlade under ett tak.
Saluhallar gör mig glad. På riktigt. Så fort jag ställer mig i rulltrappan ner till Hötorgshallen stiger humöret. Jag behöver inte ens köpa något. Det räcker att gå runt och titta. Frestas av en del, undra över annat.

Är själva hallen en vacker gammal byggnad, som den i Göteborg, gör det förstås bara saken mycket bättre.

Det är någonting med bemannade diskar. Kanske ligger det kvar sedan barndomen, då höjdpunkten i butiken var när man fick smaka en skiva ost. Jag vet inte. Men jag när en liten romantisk dröm om att få jobba bakom en sån där disk. Skoja med kunderna, tipsa om det fina renköttet och berätta om kryddningen av strömmingslådan.

Tyvärr är det alldeles för sällan jag tar mig tid att besöka en saluhall. I stället söker jag midre kickar i delikatessdisken på Hemköp i city och på Ica Kvantum i Kungens Kurva.

4 kommentarer:

Fabio sa...

hej, du har en kul blogg! jag måste komma igen här... jag är från Italia och min sista två inlägg talar om min favorit recept, om du vill du kan titta en mminut...
Min Blogg
ciao

Frida sa...

Tack! Jag ska gå och titta på din blogg.

Idaho sa...

Jag förstår din lycka!! Senaste besöket i Göteborg skulle innehålla ett saluhallbesök, tyvärr var jag ensam om den längtan. Men om min tanke kring bokmässan slår in så blir det besök. Det enda problemet är ju att man vill släpa hem allting. Man vet ju inte var man ska börja.

Frida sa...

Vi ska till Göteborg på måndag, men det lär inte bli så mycket handlat på saluhallen. Den sommarvarma saaben ska nämligen fortsätta färden till Skåne och Vimmerby innan den kommer hem igen. Ingen bra förvaringsplats för mat med andra ord.