måndag, juni 13, 2005

Skulle Jesus ha ätit det här?Erik på jobbet uppmärksammade mig på en fantastisk bok på Amazon.com idag. Ett måste i varje hem - en hälsobok för religiösa engelsksråkiga och överviktiga. Vad annars? What would Jeus eat? heter boken, och författaren Don Colbert har även skrivit The What Would Jesus Eat Cookbook, The Bible Cure for Weight Loss and Muscle Gain och The Bible Cure for Depression and Anxiety (Fitness änd Health).

Först skrattade jag gott. Det här är ju en helsjuk bok. Läsarna uppmanas att fråga sig själva Why do I eat this? och Would Jeus eat this? Men sedan provläste jag lite. Och faktum är att den inte verkar vara helt galen. Författaren uppmanar till en hälsosammare kost utan så mycket tillsatser och sötningsmedel. Och stenåldersdieten är ju allmänt känd nu för tiden, så varför inte en kost som liknar den som åts för tvåtusen åt sedan?
Frågan är bara vad Jesus har med saken att göra. Mer än att fungera som en spenatlockande Karl Alfred. Men får han och Don Colbert överviktiga amerikaner att börja äta nyttigare så finns det väl ingen anledning att klaga.

What would JesusBoken marknadsförs som "The Ultimate Program for Eating Well, Feeling Great, and Living Longer". Nu var ju omständigheterna sådana att Jesus dog redan i fyrtioårsåldern. Så det är svårt att sia om hur maten han åt påverkade hans fysiska livslängd. Men räknas evigt liv så måste man ju säga att den här dieten ligger bra till.

Desperat och försvagad av svår hunger (först en långpromenad hem från jobbet och sedan en fåfäng jakt på delar till rören i köket innan Bauhaus stängde) åt jag ugnsvärmd fryspizza som E fick fixa medan jag låg och gnällde framför Dharma och Greg. Would Jesus have done that? Probably not.

Inga kommentarer: