onsdag, juni 08, 2005

Fetaostfyllda kycklingfiléer med tomat- och basilikapasta

Vi hade fått fetaost och soltorkade tomater över efter tidigare övningar. Idag bestämde jag mig för att använda upp dem och resultatet blev en riktigt lyckad kycklingrätt. Kycklingfiléer hör till en av de saker vi alltid har i frysen.

4 personerUgn: 200 grader
4 kycklingfiléer

1/2 paket fetaost
1/2 burk soltorkade tomater i olja
1 knippa basilika
2-3 vitlöksklyftor
olivolja
spaghetti
salt och peppar

Ta upp hälften av tomaterna ur oljan och hacka dem. Smula fetaosten och strimla några basilikablad. Blanda allt och krydda på med lite svartpeppar. Det här är fyllningen till kycklingen.

Tina kycklngfiléerna om de är frusna. Stick en smal vass kniv i filéerna från "kortsidan" och skär litegrann så du får en lång smal ficka i kycklingen. (Blir det svårt att göra en enda djup ficka genom hela filén kan du göra två "halvdjupa" fickor, en från varje sida.) Pilla ner fyllningen i fickorna. Den måste in en bit så att den inte ramlar ur.Lägg kycklingen i en smord ugnsfast form, peppra och salta en aning och stek dem i ugnen.

Mixa resten av tomaterna med resten av basilikabladen och de skalade vitlöksklyftorna. Mixa inte för länge, det kan gärna vara lite struktur kvar. Späd med olivolja och krydda med salt och peppar.

Koka spagettin som vanligt.

Servera kycklingen med spagettin och en klick tomat- och basilikaröra.
Ät och njut.

Eftersom det är mycket sälta i både fetaosten och tomaterna är det gott med en öl till.

Inga kommentarer: