söndag, maj 29, 2005

Disksparande baconbiffar med klyftpotatis och fetaost

Vi har fortfarande inte fått vår diskmaskin. Enligt uppgift ska den komma nästa vecka. Jag tror det när jag ser det. Tills dess spar jag gärna på disken. De här biffarna gjorde jag idag. Allt lagas till i samma ugnsform, arbetsinsatsen är minimal och tillagningstiden i ugnen precis lagom för att du ska hinna en sväng till snabbköpet för att köpa salladsgrönsker att dämpa animalångesten med innan maten är färdig.

Ugn 200 grader
potatis
köttfärs
bacon
fetaost
olivolja
timjan
rosmarin
salt
peppar

Tvätta potatis och skär den i klyftor. Lägg den med skalsidan ner i en långpanna. Pensla med olivolja och strö över salt, lite peppar, timjan och rosmarin.
Krydda köttfärs med salt och rejält med svartpeppar. Forma biffar och linda in varje biff i en skiva bacon.
Placera biffarna i långpannan, helst vid sidan av potatisklyftorna men det går att lägga dom ovanpå potatisen också om de inte får plats (nackdelen blir att potatisen inte får så fin yta). Strö lite timjan och rosmarin över biffarna.
Sätt in plåten i ugnen på 200 grader (funkar alltid) tills potatisen är färdig och biffarna har fått färg. Vänd eventuellt biffarna nån gång så att de får färg runt om.
Ta ut och strö över tärnad fetaost (som du själv har tärnat, inte torr färdigtärnad apetina)

Servera med de ångestdämpande grönsakerna, gärna i form av en rejäl grönsallad.

Inga kommentarer: