måndag, april 18, 2005

Lax med fetaost och grönsakstagliatelle

Lax med pasta är alltid alltid gott. Och fetaost... Vad ska man säga. Lätt att laga är det också.
Använd lättcreme fraiche om du vill. Det blir precis lika gott. Men se till att fetaosten verkligen är fårost och inte nån dansk koprodukt. Personligen föredrar jag faktiskt torkad tagliatelle framför färsk.

4 personer
Ugn 200 grader (universaltemperaturen)
4 portionsbitar laxfilé med skinn (köp färdiga bitar eller skär upp själv)
1 burk creme fraiche
1 bit fetaost
Färska örter, till exempel persilja och basilika eller timjan
Tagliatelle
1-2 morötter
1/2 squash
Olja till formen
Salt och peppar

Smörj en ugnsform och lägg laxbitarna med skinnsidan ner. Smula ner fetaosten och de hackade örterna i creme fraichen och smaka av med salt och peppar. Tänk på att fetaosten är rätt salt i sig själv. Klicka ut röran på laxen och ställ in formen i mitten av ugnen.

Sätt på pastavatten, skala morötterna och hyvla sedan morötterna och squaschen i långa strimlor med en osthyvel. Lägg i grönsaksstrimlorna i pastavattnet när pastan nästan är klar, så att de får koka med någon minut. Häll av pastan och rör runt lite så att grönsakerna blandas.

Servera med den krämiga laxen.

Inga kommentarer: