tisdag, november 06, 2007

Fläska på

Jag gick till Ica för att handla grovt rågmjöl till den hägrande kavringen och kom hem med drygt fyra kilo fläskkött: två stora skinkstekar med bra pris på grund av kort datum, samt två kilo rimmat fläsk som bara var gott och billigt i största allmänhet.

Den ena skinksteken tillagades med öl enligt en ingredienstillgångsstyrd variant på det här receptet.
Större delen av den andra skinksteken hamnade i en starkt förvanskad, och möjligen mindre lyckad paprikagryta som mitt sug efter gulasch och ett recept hos Barnfamilj gjorde sig skyldig till i kombination med en riklig förekomst av paprika här hemma.
En mindre del skars i stället i små, små bitar och blev till 6 barnportioner sås med tomat och gröna ärter, smaksatt med basilika och lite vitlök och svartpeppar

Bitar av det rimmade fläsket ska dels ingå i fyllda picknickbröd inför lördagens begivenheter, dels förgylla en ugnspannkaka.

Eftersom steken jungfruligt vilar i kylskåpet till i afton och paprikagrytan tänker över sitt öde i frysen tillsammans med barnmaten kan jag inte uttala mig om resultatet än.

2 kommentarer:

A-K sa...

Är det vi flickor som ska få picnic-bröd?? Hoppas det!
I Borlänge har det gjorts gulasch på fläskkött några gånger (eftersom nötgrytbitarna kostat över 100 kr kilot - icke sa den snåla halländskan) och det funkar faktiskt helt ok, man får ju lita mer på såsen i grytan än själva köttet.

Frida sa...

Jajjebullar. Hoppas att det blir gott nu bara...

Gulaschkryddningen sket sig på att vi inte hade kummin hemma.