måndag, oktober 22, 2007

Café Blom

Kaffet serveras i kanna (men kommer från en maskin)Jag faller alltid för caféer som serverar kaffet i kanna. Tur för mig att vi ramlade in på Café Blom i lördags.


Vägen dit var lång, via Djurgårdens höstkyliga grusgångar och ett sorgligt stängt men vackert födelsedagsdukat Rosendals värdshus, en snabb gir förbi de milslånga köerna i växthuset på Rosendals café (vad är miljötänkande med papperstallrikar förresten?), en mer tveksam U-sväng vid den kortare kön till ett väl spartanskt utbud i Rosendals caféträdgård, en rask promenad via en vinterstängd kunglig boulebana, en uppgiven retirering till vår gamla Saab och ett nytt försök på Skeppsholmen.


Gissa om Moderna museets och Arkitekturmuseets stora servering var full. Det var den.
Och det var det som var det turliga, för då upptäckte vi Café Blom som hittills gått mig spårlöst förbi.

Färskost med kantareller och renstek på grovt bröd.


Menyn var inte särskilt lång, men innehöll ändå så många frestelser att det var svårt att välja. Jag valde smörgås med renstek och kantarellfärskost, och hade gärna valt äppelkaka med kardemummaglasyr om den inte varit slut. I stället blev den en peccanötpaj och ännu en kanna kaffe.

Utsikten är bättre från den stora serveringen, men trivseln är större på Café Blom.
Att det satt ett matintresserat veganpar bredvid oss som ivrigt diskuterade restauranger (det finns tydligen en riktigt bra kinarestaurang någonstans vid Hornstull, med utförliga menyer och som serverar äkta kinamat som tusenåriga ägg. Någon som vet vilket det kan vara?) och alternativa recept och menyer gjorde inte besöket, eller tjuvlyssnandet, tristare.

Det enda som känns lite snopet var att kaffet i Bodum-kannorna trycktes ut från en vanlig maskin.


Mat: smörgåsar, sallad, höstgryta, bakverk

Prisläge: dyrt

1 kommentar:

Örjan sa...

Kinakrog Hornstull?
Kolla med Lisa. Det är ju hennes "hemtrakter"