onsdag, oktober 03, 2007

Barnvagnssoppa

Så länge jag har tänkt att gå på soppteater. Idag blev det av. Men det var inte vilken vardagssopptetater som helst, utan barnvagnssoppteater. Omkring en miljard barnvagnar med tillhörande barn och förälder samlades längst ner i Kulturhuset. Sedan hängde barnvagnarna lite utanför toaletterna i en timme, medan föräldrarna, och till viss del barnen, avnjöt dels en föreställning baserad på Povel Ramel-melodier, dels en kall sparrissoppa.

Den kalla soppan var välsmakande och får plus för att den innehöll tydliga bitar av färsk grön sparris. Tyvärr var den inte särskilt mättande ens med creme fraiche-klick, bröd, kaffe och den lilla kokosboll som också ingick. Och en tunn soppa är inte den mest idealiska kosten när man har en rörlig, nyfiken snart sju månader gammal bebis med långa armar i knät - även om mat som kan ätas med en hand uppskattas.

Skedmat är förstås också praktiskt när man hellre tittar på scenen än på tallriken. Och framför allt sista numret - Ta av dig skorna - var värt all uppmärksamhet som den ätande, jollrande, bärande, krypande, kaffedrickande publiken kunde uppbåda.

Vi kompletterade soppsörplandet i efterhand med en liten tallrik från salladsbuffén uppe på Panorama. Det visade sig vara ett gott, lagom litet och, inte minst, någorlunda hälsosamt alternativ till de stora mackor, kakor och lunchtallrikar som annars står till buds.

Bäst med café Panorama just nu är dock Jan Stenmark-utställningen på vägen upp.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: