måndag, september 03, 2007

Ruccolagratinerad lax med ljummen potatissallad

Och här är bidraget till månadens Cyberkock: En lättlagad laxrätt med milda smaker som blev bättre än jag trodde.


Ruccolagratinerad lax med ljummen potatissallad
Ber om ursäkt för lite knapphändiga mått och instruktioner. Tiden räcker inte till just nu.

lax i bitar
ruccola
pinjenötter
vitlök
olivolja
salt
peppar

potatis
haricots vertes
champinjoner eller annan svamp
smör
rödlök
salt
peppar
olivolja


Lägg laxen i en smord form. Mixa ruccola och pinjenötter med vitlök och olivolja till en slags pesto. Klicka ut peston på laxen och stoppa in i ugnen.


Stek svampen i så mycket smör du har samvete till och salta och peppra. Lägg ner strimlad rödlök i stekpannan precis innan du tar den från plattan, så rödlöken mjuknar och sötmar lite utan att bli för mjuk.

Koka potatisen i stora bitar. Lägg ner bönorna i vattnet när ett par minuter återstår av koktiden.

Häll av potatisen och bönorna och varva sedan potatis, bönor, rödlök och svamp i en skål. Ringla över olivolja.


Servera laxen med potatissalladen. Gott!

1 kommentar:

Matilda sa...

åh mumma! det låter underbart! ska bara hitta ett ställe i Schweiz som säljer bra lax, så ska jag bannemig prova på en gång! tack!