måndag, september 24, 2007

Korvsöndag

Jag är inte längre vad jag var när det handlar om att dricka vin. I lördags drack jag vin. Och champagne (Fleuron brut 2000 från Pierre Gimonnet & Fils som, åtminstone enligt en amatör som jag, var så god man kan önska sig). I går drack jag inte champagne. Jag drack Resorb och satt i soffan. Och åt korv.

Vi har lagt oss till med en ny trippelsyndig latmansrätt - korv och pommes frites. Frysta pommes får sällskap i ugnen av ett par korvar av det finare slaget - igår var det chorizo med extra hög kötthalt. Syndigt för att det knappast följer tallriksmodellen, syndigt för att det är helfabrikat och syndigt för att vi inte ens ids steka korven i panna utan tillagar den i ugnen med frittarna. Åh så härligt bekvämt att sitta i soffan och bara vänta på att en lagom flottig middag ska bli färdig lagom till söndagsfilmen.

Igår hade middagskorven till råga på allt ett förband i form av lunchkorv. Babysimmet tvingade upp oss ur soffan och till ett soligt Östermalm. Och på Östermalm finns en korvvagn. Polsk bratwurst med kummin, serverad i ett fransbröd med surkål och pikant sås blev min lunch. Och tror fan att jag inte också åt en smörgås med onsalakorv till frukost. Har jag ett problem?

2 kommentarer:

Christina W sa...

Du är helt klart på väg att drabbas av korvberoende :-)) Säkert har du falukorv i frysen också.

Frida sa...

Jo, lådor med ugnsstekt falukorv. Och cabanoss i kylen också. Kanske dags för en vit månad.