måndag, februari 05, 2007

Prisvärt i Dalarna

Förra helgens besök i Stjärnsund innehöll en avstickare in till Hedemora och, givetvis, ett besök på Dala Husby hotell.

I ett iskallt och solgnistrande Hedemora fikade vi på Wienerkonditoriet - för övrigt samma konditori som fick äran att baka vår bröllopstårta i våras - och blev som alltid glatt överraskade av priset.
En semla, en äppelmunk, en cola och två kaffe kostade oss 59 kronor, alltså vad bara kaffet hade kostat i Stockholm. Och när jag fick betala 24 kronor för kompletteringsköpet en liten bakelse och en cocosstång trodde jag hon bara hade tagit betalt för en av sakerna.

Dala Husbys hotellrestaurang erbjöd som alltid en välsmakande söndagslunch. Lax på fänkål med dillpotatis och kaprismajonnäs, eller helstekt kotlettrad med ljummen spenat- och potatissallad med senapsdressing stod på menyn, och före maten bjöds vi på en minimal sparrissoppa, två sorters hembakt bröd, smör i naturell form och smaksatt med rökt fläsk, örtsalt och kikärtssnacks.
Hade vi nöjt oss med det hade vi inte ens behövt betala hundra kronor var. Men nu kostade vi på oss varsin portion ljuvlig kaffeglass med chokladbiskvier, mini-marsmallows och kaffe- och chokladsky. Och det var det mer än värt. Jag önskar innerligt att den kaffeglassen kommer i min väg igen.

1 kommentar:

KrakelSpektakel sa...

Varför ligger alltid favoritkonditorierna i en stad långt borta?