Terror i pepparkakeland
Just vad gäller pepparkakor brukar jag driva åsikten att köpta är godare än hemgjorda. Men när E kom hem med de här formarna var vi ju bara tvungna att baka. Några blev lite väl så bruna så bruna, men faktiskt blev flertalet så in i bängen bra att vi åt upp allihop på mindre än en vecka. De räckte precis över första advent. Receptet var pinsamt enkelt: öppna den köpta förpackningen med deg efter att den har legat i rumstemperatur fyra timmar. Börja kavla.
2 kommentarer:
Åh, det där var verkligen tuffa pepparkaksformar! Köpte söta formar när jag jobbade på en förskola för några år sedan - vi bakade fladdermöss, fotavtryck, dinosaurier och flugsvampar.
Dock.. hur schyssta formar man än har är det ändå alltid degen som är godast.. : )
Tuffa formar! Vi har en elefant vi aldrig utnyttjar... Och så ville vi göra pepparkakshus men det blir liksom aldrig tid... :(
Skicka en kommentar