Same procedure as last year
Varje år gör jag om samma misstag - jag bakar lussekatter med receptet från Vår kokbok. Det är ett uselt recept som ger lite för torra bullar och man önskar alltid att de skulle smaka mer saffran och vara lite sötare (även om degen är lättarbetad och bullarna blir ganska snygga). I år skulle jag göra rätt. Det bra receptet som min mor nyttjar, och som alltid ger saftiga smakrika bullar, finns i en gammal Allt om mat från 70- eller 80-talet. Det skulle jag såklart använda.
Men sen blev det på nåt konstigt vis lite stressigt och oplanerat och E hade redan skrivit upp vad vi skulle handla med utgångspunkt från Vår kokbok och jag hittade inte min Allt om mat med samlade julrecept och så stod vi där igen. Nu har jag i alla fall skrivit till i det tråkiga kokboksreceptet att det ska vara mer smör och mer socker, och helst mer saffran. Så när vi bakar med fel recept nästa år igen blir resultatet förhoppningsvis en smula bättre.
1 kommentar:
Ett tips är att addera kesella i degen, det ger mycket saftigare lussebullar :)
Skicka en kommentar