onsdag, november 15, 2006

Vill ha

Steltons brödpåsar är fina fina fina och finns i flera färger. Och jag känner ett måttligt till mycket starkt habegär. Trots att jag inser att de kanske inte håller sig så fräscha efter några användningar. Och trots att jag inser att det jag egentligen vill ha är brödpåsarna, inklusive de snygga bröden och den belåtna känsla man får efter att precis ha klarat av ett rejält brödbak och det luktar gott i hela lägenheten och assistenten på något magiskt sätt har blivit diskad och bänken rengjord.


Jag är innerst inne medveten om att jag inte plötsligt kommer att börja baka bröd varje dag eller att min personlighet kommer att bli ordningssam och pysslig, eller för den delen att slipdammet kommer att försvinna, dörrarna bli färdigrenoverade, listerna uppsatta, min garderob bli lagom casual på ett smickrande och ändå trendigt sätt, att jag plötsligt blir ekonomiskt så gott som oberoende tack vare ett extremt intressant och utvecklande, men ändå inte särskilt tidskrävande jobb, och att vänner och familj som hittills envisats med att bo i andra stadsdelar och landsändar plötsligt börjar spontan-droppa in på läckra fikastunder just när det nybakta brödet börjar svalna lite lagom - bara för att jag köper en brödpåse från Stelton. Men för 199 kronor känns det värt att chansa...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nu måste en okunning få fråga, är påsarna istället för att linda brödet i handduk för att behålla fukten? Eller vad då? Fast snygga är dom.

Eva

Frida sa...

Nja jag tror dom är mest för uppläggningsändamål. Som en brödkorg.

Anonym sa...

hm, det ser ut som något man skulle kunna sy ganska lätt - till en bråkdel av priset...
hm, kanske fick jag julklappsidéer nu.

bani sa...

Aaahhhhh, lycka för 199 kr... :P

idaida sa...

oj vilken insikt du har. jag lever i tron att alla nya föremål jag lägger mina sorgsna slantar på, kommer förändra mitt liv till något helt fantastiskt och göra mig till en supermänniska.

karin sa...

Jag har faktiskt varit och inspekterat påsen just för att kunna sy själv, men jag vet inte vad jag skall ha den till, jag fryser mitt bröd. Det finns magneter i övre delen för att stänga med. Jag vet faktiskt inte hur den bevarar bröd, kanske om man skall spara oplastat bröd till kvällen?

bani sa...

Du måste förstå att i den ideala världen så äter vi bara antingen hembakt eller boulangerie artisan-köpt bröd - dagsfärskt. ;) Alltså behöver vi brödpåsen.