tisdag, oktober 10, 2006

Tisdagsrationalisering

Det påstås att man inte ska skölja champinjoner utan torka av dem i stället. Det påstås också att man ska förvara cd-skivor i kylen för att få riktigt bra ljud... Båda påståendena kan mycket väl vara sanna. Men cd-skivor i kylen känns nördigt i överkant, nästan läskigt. Och skulle jag varit tvungen att försiktigt torka av alla champinjoner jag hade i pastasåsen idag, så hade det nog blivit hämtpizza i stället.
Jag struntade också i att finhacka vitlöken, och använde vitlökspressen som en annan hedning. Vi överlevde, och pastasåsen dög alldeles utmärkt för att bli av med en bit picnicbog en hungrig tisdagskväll.

Tisdagslunchen åt jag tillsammans med Erlend Loe och Volvo Lastvagnar på Trankil i Solna. Oxjärpar med tydlig löksmak, mos, gräddsås, syrliga lingon och söt pressgurka. Inte illa alls. Och på salladsbuffén fanns även idag ett suveränt hembakt bröd. Dessutom var jag tvungen att äta ganska mycket hommous, potatissallad, kryddade bönor i tomat och allt annat gott som fanns i skålarna.
Om du någon gång kliver av tunnelbanan i det gudsförgätna kontorsmeckat Vreten så är det Trankil som är räddningen!

2 kommentarer:

Erik Mörner sa...

Frysen. Frysen, Frida, inte kylen! Var dock noga med att det inte kommer någon frost på. De ska vara helt torra.

Frida sa...

Nörd :-)