måndag, juli 03, 2006

Potatissillad

Jodå, jag lever och frodas. Och äter. Men jag gör det för tillfället mest utomhus, och inte framför datorn.

Trots det så lyckades jag hitta en mapp med gamla recept bland dokumenten på datorn. Där fanns bland annat mammas recept på en sillsallad, egentligen en potatissallad smaksatt med bland annat sill och kaviar. Bra som en sommarförrätt, om man inte har för mesiga (sillskeptiska) gäster.

Sillsallad
Röran blir bara godare av att stå och dra åt sig smak över natten. Servera den på riktigt mörkt, grovt bröd. Pumpernickel funkar fint.

För 10 personer

1 filé - 1 burk matjesill (jag säger skippa matjessillen och ta god vanlig inlagd sill i stället)
1 liten rödlök, finhackad
1/2 - 1 dl finhackad purjolök
1/2 dl dill, finhackad
8 kalla kokta potatisar
4 msk kaviar
1 1/2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
10 skivor pumpernickel
ev kokt hackat ägg att strö över

Låt sillen rinna av och skär den i små bitar.
Hacka rödlök, purjolök och dill fint och skär potatisen i små tärningar.
Rör ner potatis, lök, purjolök, kaviar, dill och sill i gräddfilen och majonnäsen. Låt salladen stå i kyl i minst 2 timmar före servering.
Lägg en klick sallad på varje brödskiva och forma till med hjälp av en tårtspade.
Strö över hackat, hårdkokt ägg och dekorera med nåt tjusigt grönt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mums, ett tips på samma tema, ta bort dill och kaviar och ersätt med gul currypasta eller fräst curry samt ev lite hackat äpple.

Naturligtvis går gräddfilen att ersätta med turkyoghurt.........

Soliga Hälsningar

Eva

Anonym sa...

vad för sorts kaviar?

Frida sa...

Bra fråga: Helt vanlig simpel tubkaviar, typ Kalles eller Isbjörnens eller vilken man nu föredrar.