tisdag, juni 27, 2006

Du handlar väl inte på Lidl?

Sluta i så fall.

Om du har fallit för utbudet av tyska korvar och inte har något emot behandlad och långtransporterad mjölk så länge den är billig, om du har skakat av dig rykten om dålig personalpolitik, obefintlig insyn och besprutade grönsaker som avundsjuka från konkurrenterna, så kanske dagens artikel i DN kan få dig att byta butik.

7 kommentarer:

Clivia sa...

skulle aldrig falla mig in att handla där, även om vi nu har blivit "begåvade" med en lada även i Södertälje. DN-artikeln är bara ytterligare en spik i kistan...

Pelle sa...

Skulle aldrig i livet handla på butiker som Lidl, Netto eller Rusta. Den senaste ska ju tydligen ägas av Livets ord och Lidl är ju Europas svar på Walmart - världens största företag och också ett av de gräsligaste och vars ägarfamilj klår Bill Gates i rikedom och alltså profiterar på sina anställdas misär. Walmart har t.ex. lyckats pressa ner lönerna i Kina när de etablerade sig där istället för att medföra den förbättring som globalisering hävdas ha på allt och alla.

Nä man bör vara på sin vakt och förstå att det är mer än en vara man köper i en butik - man köper ett koncept. Handlar man på Lidl sätter man en dolk i ryggen på den fackliga rörelsen som bevakar våra allas intressen.

bani sa...

Men ibland behöver man korv... :-/ Men bara ibland. Och Netto har bättre smör.

karin sa...

Jag har för länge sedan valt att sluta handla på Lidl av just de orsaker som Pelle räknar upp. Jag handlar inte på de andra heller men där har jag inte tagit några politiska ställningtaganden utan mer av allmän irritation över utbudet ( Netto ) och geografi ( Rusta )
På tal om Walmart så finns det en jättebra bok som heter "barskrapad" på svenska och är skriven av en amerikansk journalist som prövar på låglöne- lågstatusyrken i USA

Helena sa...

Bra inlägg!

Max sa...

Lidl får mig att rysa av obehag. Brrr... gahhah.... Näfyfasen.

Stickbloggen sa...

Jag handlar gärna på Lidl.