onsdag, juni 07, 2006

Ett par kilo tyngre och mer än nöjd



Taormina på Sicilien är en underbar plats. Vi har njutit varje sekund, och ätit ungefär lika ofta, man måste ju passa på att testa så mycket mat som möjligt under den knappa vecka man har på sig. Sålunda har både jag och E lagt ut en aning. Men det är det definitivt värt.
(Förmodligen har vi blivit lite halvalkoholiserade också, av all birra grande, vino rosso, limoncello, vino mandorla och marsala som runnit över våra läppar. Och det tog bara en halv dag och en espresso innan semesterrökning verkade som en bra idé. Still worth it.)

Det kommer garanterat utförligare matbeskrivningar och en och annan bild. Förmodligen kommer ni rent utav att tröttna på mitt tjat om resan. Men här är bara några höjdpunkter än så länge:

Mousserande vin och färsk frukt på "vår egen terass" högt uppe på berget, med stad och hav och
fyrverkerier långt under oss, natten vi anlände till hotellet.


Första frukosten under ett parasoll på hotellet, med Taorminas blomstrande, grönskande utsikt som krydda.


Vitlöksdoftande spaghetti vongole på Gamberi Rossi.

Panini med prosciutto crudo, smakrik ost och soltorkade tomater från en delikatessbutik i Randazzo.

En gudomlig antipasti på salt prosciutto crudo, frisk basilika och den krämigaste mozzarella ni kan tänka er.

Semifreddo med mandelsmak och choklad, som fick till och med en efterrättsskeptiker som jag att smälta.

Carpaccio på tunt tunt skivad svärdfisk.

Panini med tonfisk, ägg, söta tomater och sallad på en strandservering vid Isola Bella.

Och så vidare, och så vidare...

Fallet blev hårt från toppen. Flygplatsmaten i Catanias avgångshall var så ljummet läskig att vi inte mer än smakade på den. Och den inplastade muffinsen och färdiga knäckebrödmackan på vägen hem var inte heller nån höjdare.

Nu har E varit och handlat för ett planerat återfall. Salsiccia, avorioris, ruccola, salami, mozzarella, bröd och parmaskinka fanns i påsarna när han kom hem. Härligt! Men däremot blir det nog inte tre espresso-/spremuta-pauser med tilltugg, dubbla luncher och fördrink med snittar innan maten. Och vi skippar nog minst två av de fyra rätterna ikväll. Ett par kilo extra räcker.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Suck, ja... Det är ett land som har lite matkultur. Här sitter man med semesterfotona och google earth och drömmer sig tillbaka.

Frida sa...

Så sant, så sant. Men vi har ju i alla fall ett besök på ett "finare etablissement" i Göteborg att se fram emot :-)

Anonym sa...

Å, är ni hemma nu? Det låter ju helt underbart. Kul att ni har haft det bra!

Hör av er när ni vill ses och få en tjock packe bilder från bröllopet, inklusive Homo Erotica N:o 2...

Anonym sa...

Välkommen hem!!! Känner igen det där med extra kilon, men det var SÅ värt det! Ska bli jättekul att höra mer om resan(maten!) och få se en och annan bild. Själv drömmer jag om återbesök snarast möjligt... det blir dock inte i år.

bani sa...

Era lyllosar. *grön av avund*

Saring sa...

SÅ underbart ljuvligt det låter! OCh stort grattis till giftermålet :o)

Kinna Jonsson sa...

Taormina är helt enkelt underbart! Jag förstår att ni haft det bra. =)