måndag, maj 29, 2006

Nystekt sommarEn bänk i solen, där de flesta dropparna från eftermiddagsskuren har hunnit torka. Nya springskor med guldblommor. Vatten, stad och människor. En portion nystekt strömming med mos, citron, pressgurka och rödlök.

Sommarvittring.

Har du inte besökt Strömmingsvagnen på torget vid Slussen så är det hög tid. Rekommenderas starkt!

6 kommentarer:

Xtian sa...

Svenskare snabbmat tror jag inte finns... Och hur jämrans gott som helst. Påminner mig själv varje morgon när jag går förbi att jag skall luncha där. Men så kommer annat i vägen. Måste bli en sån snart... Tack för inspiration och för den virtuella sparken i baken

Xtian sa...

blev en "knäckis" på väg hem. Stekt ströming på knäcke med rödlök och inlagd gurka. Satt som en sportmössa kan jag meddela.

Utan er hade jag gått förbi i vanlig ordning - så tack för att ni finns..

Saring sa...

MUMSFILLIBABBA! Och du. Om du känner dig mogen så finns nu möjlighet att genomgå etapp II av min Grekiska matlagningskurs. Strömming och pressgurka i all ära, men slår det "bullar med hjärna?" Nä. Förstås.

Frida sa...

Xtian, kul att du fick äta lite strömming. Men du vet att det står slow food på deras vagn va? ;-)

Saring, åh bullar med hjärna, min favorit!

Xtian sa...

VA?????? Får ta mig en tur ned o kolla hur fasiken det har gått till...kanske ta mig en strömming medans jag förklarar FastFood vs. SlowFood...

Redda sa...

Hej, jag jobbar i Strömmings Vagnen. Jag är kassa ansvarig alltså den som alltid står vid kassan där.
Det där med Slow Food det är så här att det heter Slow food eftersom det inte är sån där snabb mat som i McDonalds där allt är färdigt utan det heter Slow Food eftersom strömmingen är Nystekt och vi fixar till din beställning några sekunder efter att du beställt och det är otroligt snabbt vi fixar till det. Därför heter det Slow Food :)

Skriv om du har käkat där när jag stått vid kassan.