torsdag, maj 18, 2006

Och ingredienserna är...

...quinoa, mango, spenat och någonting rökt (bacon, chili, lax, barbecuesås... det är upp till dig)

Dessa ingredienser ska alltså ingå i tävlingsbidragen till månadens Cyberkock. Om du sen vill använda dem för att göra en förrätt, en soppa, en galamiddag eller kanske ett bröd, det får du bestämma helt själv. Du får komplettera med hur många andra ingredienser du vill, bara de fyra ovan ingår (om du är allergisk är det helt ok att byta ut en ingrediens mot något liknande) Alla bidrag är välkomna och alla får vara med. Så kom igen nu!

Du som har en blogg: lägg upp ditt bidrag med bild och en liten historia om hur du tänkte och hur resultatet blev senast på måndag klockan tolv, och mejla en länk till vår tävlingsguru Ilva. På hennes blogg Aglio e olio kan du snart också rösta på din favorit.

Du som inte har en blogg men vill vara med ändå: mejla ett worddokument med recept och gärna också bilder samt en liten historia om hur du tänkte och hur resultatet blev till vår tävlingsguru Ilva senast på måndag klockan tolv. På hennes blogg Aglio e olio kan du snart också rösta på din favorit.


Vinnare kommer att utses i följande kategorier:
Folkets Val
Nyskapande
Snabbt och gott
Dessutom koras såklart månadens Cyberkock!

Vinnarna utses av Yours Truly med medhjälpare och presenteras i slutet av nästa vecka eller strax därefter, och den som vinner titeln månadens Cyberkock får sedan äran att välja ingredienser och utse vinnare nästa månad.

Vad väntar du på? Startskottet har redan gått!

5 kommentarer:

Babs sa...

quinoa är någon sorts gryn va. Men var får man tag på det?

Ilva sa...

Eftersom Frida haller pa att gifter sig sa tar jag mig friheten att svara har! Quinoa kan man faktiskt hittai livsmedelsaffarer som saljer Saltakvarns produkter. Har har du en lank:
http://www.saltakvarn.se/produkt/
produktblad/5215.htm
Prova annars i halsokostaffar. Om du inte kan hitta det sa far du byta ut det mot bulgur eller ris eller nagot liknande.

Anonym sa...

Måndag idag??? Snyft, nu missar jag igen!!! Hinner ju inte ens fixa dagens lunch som består av gårdagens rester: potatisgratäng och påläggskinka istället för lövbiff..

Elin sa...

hoppas du blev ordentligt gift i helgen :)

jag hann inte cyberkocka nåt i helgen, jag åt lunch på Edsbacka i stället, och försökte hitta något på deras meny som uppfyllde dina kriterier :)

Anne sa...

hej och hå, det där missade jag fullständigt jättemycket. Suck. Det är inte lätt att flytta och vara utan nääääääät. :)