Müsli
I ursprungsreceptet, från Bergenströmskornas Kärlek, oliver och timjan, ingår kokosflingor och dubbelt så mycket socker. Dessutom är linfröna satta inom parentes, och valnötterna kan bytas ut mot mandel. Men vi gör så här:
Hemgjord müsli
Ugn: 200 grader
5 dl råglingor
5 dl havregryn
2 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 burk valnötter (100 g), grovt hackade
0,5 dl socker
2 dl vatten
5 msk solrosolja
3 dl russin
Blanda alla torra ingredienser, utom russin. Blanda olja och vatten och tillsätt lite i taget till müslin, rör om emellan. Krama muslin lätt med händerna och bre ut den i en smord stor långpanna. Jag tycker det är gott när müslin får en del större bitar, så jag låter gärna så många "klumpar" som möjligt vara kvar.
Rosta müslin mitt i ugnen i ca 30 miuter. Kolla den ofta så den inte blir bränd, och rör om då och då.
Ta ut müslin, låt den svalna och blanda ner russinen.
Klart!
Förvara torrt.
2 kommentarer:
O så bra, för jag tänkte be dig eller Elisabeth om receptet!
Förresten ska du kolla in min blogg och laga den paj jag gett recept till där. Och bjuda mig. Seså, rappa på.
Skicka en kommentar