onsdag, april 12, 2006

Entrecote med kalkon


En vecka går fort. Nu är det fredag igen. Känns det som.
Entrecoten med getost- och spenatlasagne på bilden åt vi förra fredagen. Samtidigt som vi tittade på filmen "Den utvalde". Trots att marinaden till köttet blev lite väl balsamvinägerstinn, så var maten betydligt mer njutbar än filmen. Filmen var nämligen hemsk. På mer än ett sätt.

Hemskt många kända skådespelare
Vanna Rosenberg, Andreas Wilson, Filip Zanden, Benny Haag...

Hemskt dåligt manus
Som en Kitty-bok fast sämre. Löser verkligen polisstudenter gåtor a la Basil mus?

Hemskt rolig om man känner till Uppsala
Var annars kan man höra klassiska repliker som "Ska vi cykla till Odinslund i morgon?" eller "Jag behöver prata med dig, kan vi ses i Engelska parken klockan åtta?" Och detta trots att en av männen bakom filmen bevisligen bor i Uppsala. Han har i alla fall köpt en lägenhet av vår kompis.

Det är klart att man borde ha anat oråd när en dvd dyker upp i hylla på närlivs, trots att man missat den helt på bio. Men vi såg bara de höga betygen på omslaget, bland annat fem av de välkända fyrarna från gamla Göteborgs-Posten. Först efter halva filmen, när jag insett att GP:s recensent måste ha varit full för att sätta ett sånt betyg, såg jag att fyrarna visserligen var utdelade av GP, men av GP:s ungdomsbilaga Graffiti.


En trovärdig replik hade i alla fall den stackars utvalde. Fika på Fågelsången gör folk faktiskt i Uppsala. Jag själv mer än gärna, om det finns plats på utserveringen en solig sommardag.

6 kommentarer:

Ilva sa...

odinslund kan jag halla med om att man kanske inte direkt har som cykelutflyktsmal men varfor skulle man inte traffas i Engelska parken?

Frida sa...

Engelska parken är helt ok för en picknick. Men i filmen blir det väldigt överdrivet när de spär på sitt Uppsala-placedroppande med att boka tid där för att "prata allvar" klockan åtta på kvällen under ruggig höst. Varför inte bara träffas hemma liksom?

Men visst, det är nog mycket det ansträngda sättet att klämma in kända platser och de krystade replikerna som gör att man reagerar.

bani sa...

Nej, nu överdriver du allt, Frida. Men vi kan väl träffas vid Gunillaklockan och talas vid om saken. :-P

Frida sa...

Överdriva? Vem? Jag?

Frida sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
bani sa...

Jag ska fundera på om jag överdrivit om din överdrivning imorgon när jag promenerar förbi Skytteanum på väg mot Fyristorg. :-P

SÅdär snackar vi jämt här.