onsdag, april 05, 2006

Crostini med fikonsalsa och parmaskinka


Nu mina vänner, är det äntligen dags för det sedan länge utlovade receptet. Enkelt. Gott. Snittar. Tre av tre! Dessutom finns det tydligen billiga torkade fikon att få tag på just nu. Jag hittar annars mina i hyllan bland hälsofrön och Risentapåsar.

Crostini med fikonsalsa och parmaskinka
20-25 st.

1 baguette
100 g philadelphiaost
150 g skivad parmaskinka
ruccola eller basilika till dekoration

Fikonsalsa:
10 torkade fikon
4 msk balsamvinäger
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk färsk basilika, strimlad
salt
svartpeppar, nymald smakar mest

Skär baguetten i tunna skivor, pensla med olivolja och rosta i ugnen på 275 grader. Låt svalna.
Hacka fikonen fint. Häll över balsamvinäger och blanda ner löken. Smaka av med salt, peppar och den strimlade basilikan.

Bre philadelphiaost på de rostade brödskivorna, lägg på en klick fikonsalsa och en bit skinka, och dekorera med ruccola eller basilika.
Bjud, ät, njut och ta emot gästernas beundran.

1 kommentar:

Elin sa...

Fikonsalsa låter fantastiskt! Nu behöver inte sambon oroa sig över min hysteriska fikonshopping längre ;)