tisdag, mars 28, 2006

Pulvermos, ja tack!

För att motverka helylletonen i min förra postning så handlar den här om korv och mos. Grillad korv, med så kallat hemlagat mos med grillkrydda, gurkmajonnäs, mycket ketchup och en sträng stark senap. Det var nämligen vad jag åt som tidig kvällsmat idag. Det här var andra gången på väldigt lång tid som jag köpte korv och mos på Wurren, grillen vid Norra Bantorget. Och nu kan jag inte vara tyst längre. Moset är förfärligt!

Jag älskar i vanliga fall att smyga ner en korv och mos nån gång ibland. Men det här moset förstör allt. Det är "hemlagat" i kiosken, och för att ingen ska misstro saken så är moset så späckat med potatisklumpar att man blir förbannad. Själva moset runt omkring smakar som om det är tillagat med vatten i stället för smör och mjölk. Kryddning saknas helt.

Får jag välja mellan Wurrens mos och andra korvmojars pulvermos så väljer jag pulvermos, alla gånger.

4 kommentarer:

bani sa...

Potatismos är äckligt. Enligt min mening kan det bara bli bättre med klumpar i. Så slipper man gegga med gommarna och kan tugga lite.

Vickan (matplatsen) sa...

De har väääääärldens godaste mos i korvmojen på hörnet på NKhuset (mot H&M). Helt underbart!!! kryddigt och hemlagat och bara smälter i munnen!! mmmmmmmm

=)

Frida sa...

Låter bra. Det ska jag komma ihåg om jag blir korvsugen när jag befinner mig där i närheten.

Xtian sa...

Korvmojjemos är ju en riktig vattendelare. Å ena sidan - hemlagat/kiosklagat som kan vara gott så gott. Men slår det ens egna hemlagade? Å andra sidan, pulvermos i t.ex en klassisk tunnbrödrulle. Mumsigt så det förslår, även om det är lite kemiskt och man måste "gegga med gommarna". Och är inte så fett säger de som vet...

Vi gillar pulvermos bara vid 2 tillfällen. När man käkar tunnbrödrulle eller när man tar en grillad med mos och bostongurka/hamburgerdressing en sen kväll efter en runda på stan. Allt annat måste vara hemstampat.

(Och Vickan har rätt, NK's korvmoj hörnan Hamngatan/Regeringsgatan) är en höjdare)

Nu blev man sugen på mos...
/FastFoodLovers