lördag, mars 18, 2006

Mmm Mojo

Varma scones i stormuffinsformat, en kopp fylld med cream cheese, en med marmelad. Till det två rejäla skivor cheddarost.
Att våra två mellankoppar "vanligt kaffe med mjölk" dröjde en evighet var snabbt glömt.

Min skånska moster var i Stockholm i torsdags och hade vänligheten att bjuda på fika. Vi lyckades hitta ett bord på Mojo. Och för en gångs skull tog jag inte deras fenomenala spa-macka med kyckling, hoummos och ruccola - det var jag för mätt för. I stället blev scones den perfekta kombinationen av smörgås/sötsak.

Mojo är inte världens billigaste ställe, men scones med tillbehör kostar bara överkomliga 28 kronor styck. På köpet får du se den fina fondväggen som hämtad från gamla tiders godispåsar, men i brunt och beige. Motivet återkommer också på Mojos små papperspåsar.
Och är du svag för danska designtermosar får du ditt lystmäte på den andra kortväggen, där Stelton-termosar i flera färger står uppdradade under taket. Mjölken serveras också i en Stelton-kanna.

Tyvärr höjde nån stjärna musiken i takt med att det mörknade utanför fönstren. När vi åt de sista sconessmulorna var känslan mer lördagkväll en torsdagseftermiddag.

+ Gott fika
Snygg inredning
Mycket folk
Bra läge om du ska fika med utomsocknes

- Kö till espressomaskinen - kaffet dröjer
Lite pricy
Hög ljudnivå

1 kommentar:

Johanna sa...

Deras cream cheese-brownie, har du smakat den? "Førsvinnande goda" om man råkar baka en laddning sjælv och tænker spara i frysen ett tag.