måndag, februari 20, 2006

Några ord om...

...restaurangdöd: Bon llok, Grands franska matsal, Lydmar... Det rörs om i restauranggrytan och kända namn faller som flugor. Ska bli spännande att se vad som kommer i stället. Ett matcentrum vid Telefonplan verkar vara en av planerna. Inget ont som inte har nåt gott att äta med sig.

...bröllopsmeny: Tre tvårättersmenyer att välja på. Valet var glasklart. Den billigaste. Ibland är det bara plånboken som styr maten. Och när det är Victor Angmo som lagar den så kan man vara säker på att vad man än får så smakar det fantastiskt.

...att göra en anka: Årets alla hjärtans dag-middag blev Peking-anka. Funderade ett tag över det lämpliga med kinesisk fågel, men eftersom själva ankan var fransk så funkade det. Ingredienserna fanns frysta eller färska på China Market.
Resterna av ankan värmdes i en sötstark sås på bland annat lök, morot, fond och sweet chilisås till ris. Resten av de kinesiska pannkakorna blev mexikanska, ihoprullade runt köttförs och gratinerade med hemgjord salsa och riven ost.

...grillkrydda x 5: Vissa personer i det här hushållet är väldigt förtjusta i grillkrydda. Igår när förrådet skulle fyllas på fanns ingen vanlig grillkrydda att uppbåda. Däremot fanns "texas", "provencale" och "stek och grill". Vi lämnade butiken med en "chili grillkrydda".

...jobblunch plus: Befann mig på ett forskningsseminarium på Grand Hotel saltsjöbaden under en dag. Både jag och forskarna gillade fiskrulladen med potatiskaka, räkor och äggsås.

...jobblunch minus: Deltog i en konferens där lunchen var jättegod. Hörde jag. Mackorna i pressrummet var inte lika kul.

...jobblunch utjämnad: Å ena sidan är det trist att inte ha några arbetskamrater att tjata bort lunchen med varje dag. Å andra sidan är det rätt schysst att kunna äta lunch medan Fredrik Nyberg kör storslalom.

...bloggläsare. Det var visserligen ett antal dagar sedan, men det förtjänar ändå att uppmärksammas. Broccoli har nu tagit emot över 30 000 besök!!! Tack för det alla ni som läser!

5 kommentarer:

Erik Mörner sa...

Hör inte hit men dit. Vad är det jag åt?

Frida sa...

Jag gissar på knivmusslor. Har aldrig smakat själv.

Babs sa...

Japp, rakknivsmusslor. Vi brukar plocka skalen av dem i Bohuslän. När musslorna är levande gräver de ner sig i sanden. Ur ena kortändan sticker de ut sin "mun" som når upp över bottnen och får på så sätt sin mat.

Trist liv.

Ska ni förresten gifta er?

Frida sa...

Tack för expertsvaret Babsan! Ja, vi gifter oss i slutet av maj. Petter ska viga oss och Falu brännvin är beställt :-)

konferens göteborg sa...

West Coast är så härligt då, du bör kolla om det finns hotell och rum nu. Det blir riktigt lika snabbt slutsålda, eftersom det finns så många människor som besöker västkusten under denna säsong.