söndag, januari 22, 2006

Bubblande nyårsmeny

Det satt hårt inne, men här är till sist maten vi åt på nyårsafton, tre veckor sent. Tyvärr har jag inga bilder på maten. Det fanns roligare saker att fotografera under den sista kvällen 2005. Men recept kommer.


Nyårsmeny

Crostini med philadelphiaost, parmaskinka och fikonsalsa
Crostini med calamataoliver och parmesanost
Rotari Reserva

Creme Ninon (eller ärtmos för den som vill...) med oststänger
Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut

Lammstek med rödvinskokta linser och blomkålspuré
serverat med parmesanstekt sparrispotatis
Periquita

Hallonsufflé med vaniljglass och varma hallon
Asti Cinzano

Fördrinkstilltuggen och huvudrätten är direkt hämtade ur olika nummer av Allt om mat. Förrättssoppan tillagades enligt ett recept från en matlagningskurs som E gick med sitt jobb en gång, och dessertsufflén kommer från Malins mat.

2 kommentarer:

Xtian sa...

Oooh, låter smaskens alltihopa. Men jag är speciellt intresserad av de rödvinskokta linserna. Finns det möjlighet till att man kan få ta del av receptet?

Frida sa...

Det finns det absolut. Ska försöka få upp det under veckan.