torsdag, december 08, 2005

Luxigt kul, eller slut på Luxlivet?

Jag har sagt upp mig! Igår. Och idag kom F-skattsedeln med posten. Framtiden får utvisa om jag kommer att känna mig fri som en fågel, eller fattig som en kyrkråtta. Det blir i alla fall mindre av mobiltelefoner. Och kanske mer av mat. För nu jädrar ska här frilansas.

Det tråkiga är att framtiden också kommer att innehålla mindre av mina bra arbetskamrater. Titta här så snällt de satt och väntade när vi var på Lux förra fredagen, bara för att jag skulle få fota deras mat innan de började äta.

Mitt första besök på Lux börjar bra. Jag älskar gamla tegelbyggnader med stora fönster. Och har de dessutom vatten på två sidor så gör det inte saken sämre.


"Dagens husman" torskrygg med jordärtskockssås, syltad tomat och potatis. 105 kronor, alltså 25 kronor dyrare än en vanlig fredagslunch, och så otroligt gott att det faktiskt överglänste maten jag åt på Serwito med E samma kväll. Så gott, att när det var slut så satt jag och smög ner bitar av Lux hembakta bröd på tallriken, för att kunna äta uppfostrat med kniv och gaffel, men ändå få upp det sista av såsen. Vad kan man säga. Jordärtskockor gör världen till en vackrare plats.

De andra åt rådjursgryta med potatispuré

Mitt val efter maten: cheddarost med kavring och plommonkompott

"Så gott som årets AD" och en creme brule

Reporter och chokladbakelse

Apelsindessert med vit chokladganache

Med viss reservation för kyrkråttescenariot, så kommer jag absolut att äta på Lux fler gånger. Helst många fler.

9 kommentarer:

Ilva sa...

Lycka till Frida!

bani sa...

Åh, vad läskigt! Och spännande. :-O Lycka till!

Maten ser grymt god ut, för övrigt. :-)

Elin sa...

Haha, jag vågade INTE knäppa kort när jag åt middag på Lux, men jag kan varmt rekommendera deras söndagsmeny på fem avsmakningsrätter som vi åt för ett tag sedan (som jag dessvärre aldrig bloggade om,men detvar f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-t)...
Jag har en jobblunch inbokad där nästa vecka och det är tokbra vardagslyx att se fram emot :)

Lycka till medfrilansandet!

Frida sa...

Tack ska ni ha :-) Det kan behövas.

Erik Mörner sa...

Mums! Sånt ska man göra oftare. Äte på Lux, och kanske även frilansa?

Frida sa...

Blir du sugen att haka på? Det bästa vore om man kunde frilansa som Lux-ätare.

Lisa sa...

Tiderna kanske inte är de bästa för att frilansa men du kommer säkert att klara det! Jag tycker att det blivit bättre sista halvåret.



Lycka til!

Frida sa...

Tack!

åsa sa...

Lycka till Frida! Det kommer gå jättebra.