fredag, november 04, 2005

Periodare

Jag är periodare när det gäller matlagning. När jag är inspirerad kan jag stå hela dagar och laga flera olika rätter bara som tidsfördriv (och för att det är bra med färdiga lådor) och andra gånger kan det gå veckor då jag bara varvar de hemlagade lådorna med uteätning, mackor och hämtmat och knappt gör nån nytta alls i köket.Men även en hopplockad måltid efter håglös vandring bland hyllorna på ica kan bli trevlig. En oinspirerad fredag för två veckor sedan resulterade i blandade skinkor, ostar och korvar, bröd och färdigköpt potatissallad (ni vet vad jag tycker om köpt potatissallad men det fick duga) till rödvinet. Ingen el förbrukades i onödan.
Förra helgen slappade vi loss på svenssonmiddag, med stekta rostbiffsbitar, värmda färdiga pommes (dock ekologiska) och värmd färdig bearnaisesås ur kartong. Middag på tio minuter.

Idag blev det lammstek och till det resultatet av ett lyckat försök att skippa löken men blanda rödbeta och morot i potatisgratängen, och en likaledes lyckad ingivelse att vända ner färsk spenat i rödvinssås. Tror jag är ute ur min slappa period.2 kommentarer:

Ilva sa...

Det var pa tiden Frida! Kom igen nu!

Frida sa...

Det hjälper att man jobbar halvdag :-) Ska försöka bättra mig.