torsdag, september 01, 2005

I tiden?

Barn har tbc och på löpsedlarna propageras det för att fiskolja är bra för hälsan. Var det såhär vi hade föreställt oss tjugohundratalet?

Har förresten blivit lätt fixerad av "Du är vad du äter". Det är fascinerande att se hur mycket onyttig mat en person kan äta på en vecka. Och så skönt att se hur allt blir bra med rätt mat.
Betydligt mer otillfredsställande var femmans "Outsiders" häromdagen. Det är ju en sak om en vuxen människa inte ens kan byta ut sina sju frukostmackor på vitt bröd mot sju mackor på mörkt bröd, köpa lättmajonnäs i stället för äkta majonnäs eller se till att någon hindrar henne från att äta gigantiska lunchportioner kött med bearnaisesås, hamburgare, pommes frites och coca cola för hundratalskronor varje dag. Eller att den vuxna människans likaså vuxna man inte gör ett smack för att hjälpa henne. Men stackars parets knappt trettonåriga son, som de gött upp rejält på sin dåliga mat.
Och programmet gick inte alls ut på att göra det bättre. Det var bara ett av femmans vanliga samhällsdokumentärer av typen "kolla vad tjocka de är, hur perversa vanor de har eller vad fula kändisar är utan smink".

Kan man få fiskolja och fullkornspasta utskrivet på recept kanske?

4 kommentarer:

Siobhán sa...

Vissa läkare skriver ju ut fysisk aktivitet och sådär på recept, så varför inte...

Frida sa...

Det är ju jättebra. Jag har för mig att jag har sett nåt om folk som ordinerats viss mat av sina läkare, men jag tror det var i Danmark eller England.

betsy sa...

Jag vore nöjd om fullkornspasta inte kostade tre gånger så mycket som vanligt eller det inte var dyrare med mager ost än med fet...

Vi ses imorgon! (och äter förhoppningsvis otroligt onyttigt)

Frida sa...

Onyttigt var ordet sa Bull! :-)