onsdag, september 07, 2005

Don't try this at home...

Jag har nämligen redan prövat det åt er. Och resultatet var inget vidare.

Har du funderat över att råris har vissa likheter med arborioris? Har tankarna gått därifrån till att du kanske borde testa en italiensk risotto på råris? Känner du för att busa till det lite och riva ner västerbottenost i stället för den traditionella parmesanen? Gör inte det. Det blir helt enkelt inte gott. Det smakar inte otäckt heller, men det blir... ja, tråkigt.

Sorgligt nog kombinerades den tama risotton med en likaledes tamt kryddad kyckling. En middag i gråtoner.




Men sörj inte för det. Resterna av kycklingen har hamnat i en vitlöks- och sambalstark pastasås.
Resten av risotton förvaras den lagstadgade tiden, tills alla erkänner att den blivit för gammal och vi kan kasta den med gott samvete.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Resten av risotton förvaras den lagstadgade tiden, tills alla erkänner att den blivit för gammal och vi kan kasta den med gott samvete."

hihihi. Du är uppforstrad i samma anda som jag hör jag!

Och fortsätt laga smaskig mat, bry dig inte om att jag är en lat, bitter tråkmåns som bor med en vegetarian och har ätit variationer på squash i tre dagar...

Frida sa...

Aldrig slänga mat i onödan :-) Fast i ärlighetens namn vet jag inte om det är uppfostran eller min egen snålhet...

Squash i tre dar låter sådär. Du får kötta på luncherna i stället.

Lisa sa...

I mitt fall är det genetiskt. Min mamma har antikviteter i kylen. Skillnaden är att hon använder dem. Känner igen mig precis!