fredag, augusti 05, 2005

Sallad med kassler och melon

kassler och vattenmelon i sallad och i allt om mat

Bitar av min gula vattenmelon hamnade i en sallad igår. Kassler och vattenmelon är en riktigt fin kombination. Sältan i kasslern och sötman i melonen gillar helt enkelt varandra. Och jag blev väldigt nöjd över mig själv när jag upptäckte det.
Trodde jag.

Det visade sig att Alice hade ett recept just med kassler och vattenmelon i senaste Allt om mat. Som jag såklart hade läst. Och sedan lagt åt sidan. Medan jag cyklade hem från jobbet dök plötsligt kombinationen upp i huvudet på mig och låtsades att den var ny.
Det här är inget annat än beviset på att det lönar sig att läsa kokböcker och kolla på matprogram fast att man inte så ofta följer recept. Dessutom är det ju väldigt trevliga tidsfördriv.

I stället för Alice spett, där kasslern och melonen fick sällskap av potatis och hoummos, gjorde jag alltså en enkel sallad. Den var i lättaste laget för ett matvrak som jag. Så är du riktigt hungrig får du nog komplettera med bröd eller blanda i potatis eller pasta.

Kassler i tunna strimlor
Vattenmelon i bitar
Strimlad sallat (jag tog isberg för det hade jag hemma, men ta vad du gillar)
Tomat i bitar
Rödlök, tunt skuren
Svartpeppar
Olivolja

Varva alla ingredienser, mal över lite svartpeppar och ringla över olivolja.
Ät och gläds åt hur gott det smakar samtidigt som det är så oerhört nyttigt.

6 kommentarer:

Lisa sa...

Man ska aldrig tro att man kommit på något nytt. Varje gång jag gjort det har jag bokstavligen talat fått äta upp det. Men det är väl inget konstigt att andra kommit på samma goda tanke? Själv föredrar jag din variant får jag inte ihop kombon potatis/melon/houmus. Men jag har haft fel förr.

Frida sa...

Vilka kombinationer man gillar är högst individuellt har jag förstått sen jag träffade min sambo som med glädje äter mackor med ost, marmelad OCH kaviar. Och honom ska jag gifta mig med...

Lisa sa...

Man ska inte ha förutfattade meningar. Min bästa kycklinggryta innehåller vit choklad.

Frida sa...

Det låter jättespännande. Ska du lägga upp den på Matälskaren? Vi åt en hel nyårsmeny med choklad ett år. Varmrätten med renfilé och mörk chokladsås var helt fantastisk.

Alice sa...

Åh, min mat har ätits och bloggats. Och med respons. Tack snälla. Din variant låter också synnerligen god.

Frida sa...

Tack själv Alice. Nu ska jag läsa om din sjuttonhundratalsmat i det nya numret.