onsdag, juli 13, 2005

Äppelpaj. Eller nåt.

I morgon bär det av till Vejbystrand utanför Ängelholm och det kan dröja ett par dagar innan jag passerar en dator igen. Under tiden får ni festa på denna enkla efterrätt.

Simplare än så här blir det inte.
Den här äppelpajsaktiga efterrätten är så snabb och lätt att svänga ihop att det är helt ok att börja med det när varmrätten redan är uppäten. Och den är perfekt som nödefterrätt om du råkar bjuda på en oplanerad middag, för du kan ha alla ingredienser hemma. Dessutom är det trevligt med efterrätter i små portionsformar tycker jag.

Allt du behöver är äpplen, sirap, smör och havregryn. Dessutom bör du ha någon typ av glass till hands (vaniljglass är ett säkert kort). Som sagt, allt är sånt du kan ha hemma.

Smörj portionsformar. Klyfta äpplen och fyll formarna med äppelklyftor. Ringla över en aning sirap och strö över en näve havregryn. Klicka lite smör på toppen.
Skjuts in i ugnen och en stund senare har du en varm, kolasåsig, äppelpajig rätt som dina gäster kommer att säga oh! och ah! över.

Varning: All förtäring av denna rätt kan leda till sockerchock och överdriven mättnadskänsla. Använd små portionsformar för säkerhets skull.

5 kommentarer:

Ilva sa...

later fiiiint! Det skall jag prova snart nar jag anda har ugnen pa i varmen! Ha det sa skont!

hetarosa sa...

hej hej. vilken mysig blog du har :o) & vad SMASKIGT recept, det ska jag minsann ta & testa i helgen :o) KRAM!

Bloggblad sa...

Det där lät tillräckligt enkelt för mig!
Tack - ska pröva det!

hetarosa sa...

nu har jag testat ditt recept, MUMS vad gott det var :o) tack!

Frida sa...

Kul att det blev bra! Fler recept kommer.